Opdracht Fontys hogeschool: Knieorthese's

Onze opdrachtgever is Fontys Paramedische Hogeschool. Dit is een vooraanstaande instelling voor paramedische opleidingen in Nederland. Ze bieden hoogwaardig onderwijs en opleidingen op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en andere paramedische disciplines.  Onze contactpersoon is Gijs van Lent, hij werkt als docent bij de Fontys University for Allied Health Professionals. 

De opdracht die wij hebben gekregen is het maken en testen van een ge-3D-printe versie van een scharnier voor een knie orthese. De huidige scharnier is hierboven weergegeven. Het testen was opgedeeld in de categorieën: Slijtage, Krachten en Menselijk gebruik.  

Hierboven is de ge-3D-printe scharnier te zien. Wij hebben deze zelf gedesigned met inspiratie van het metalen scharnier. Dit scharnier hebben wij vervolgens in PLA geprint.

Ik heb vooral gefocust op het maken van een machine die de slijtage op de scharnier kan simuleren. Deze machine is hier boven werkend te zien. Dit moest 1.86 Miljoen keer een stap simuleren. 

Ik ben buiten de schoolopdrachten om ook nog bezig geweest met eigen projecten. Ik heb voor een surprise bijvoorbeeld deze tuktuk gemaakt die hierboven te zien is. 


Ik ben momenteel bezig met een ledstrip die op een muur een audio waveform kan projecteren. Dit doe ik met behulp van een pi pico, een analoge microfoon en een WS2812b ledstrip.


Ik heb ook een lcd monitor uit elkaar gehaald en die gemonteerd in het zijpaneel van mijn pc. Ik heb de monitor en witte led strip gesoldeerd aan een afgeknipte sata kabel. Hierboven een video van het doorzichtige scherm

Opdracht Zeeburgertuin: Plantenbordjes

De opdrachtgever

De opdrachtgever voor dit project was Marjolein Besseling. Zij is bestuurslid van de Zeeburgertuin. Dit is een buurttuin op Zeeburgereiland in Amsterdam. 

De opdracht

In de Zeeburgertuin bestaat het eerste gedeelte uit een pluktuin. Hier staan meer dan 15 verschillende soorten planten, bomen en kruiden. De bordjes die de tuin zelf gebruikte verweerde snel. Het was aan ons de taak om plantenbordjes te ontwerpen die niet alleen voor altijd mee kunnen, maar ook meer informatie aan de bezoekers konden leveren aan de bezoeker. 

Ons product

Wij hebben een bordje gemaakt uit plastic platen waarin een NFC-chip is verwerkt. De chip verwijst door naar een website waar informatie over de plant, een leuk feitje, informatie waar de plant voor gebruikt word en wanneer de plant geplukt kan worden. De kopjes zijn te vinden op zeeburgertuin.nl/pluktuin